Kalmar Terminal

 

Hej.

Renoveringen av Kalmar Terminal är i princip klar, bilen är i ett hyfsat utställningsskick och finns sedan ett par år på Grängesbergs Motor & Nostalgimuseum där den har en framträdande plats..

http://www.motornostalgimuseum.com/

Vi har fått in flera önskemål om att låta vår förening ”Kalmar Terminals Vänner” leva vidare, då som ett forum för att bevara och ta vara på intressanta delar av SLAB – Svelast historia, en tid Nordens största åkeri.

Det är en tanke god som någon och när vi nu har fått en unik skatt med bilder och minnen som gode vännen Hasse Johansson Linköping lämnade efter sig, det kan bli en uppgift för föreningen att göra bilderna tillgängliga för flera.

Hasse började på SLAB 1951 och blev företaget trogen i 50 år, Hasse var mycket fotointresserad och det ledde till att han började fotografera Svelasts fordon, framför allt i Nässjö och i Linköping, med åren blev det en fantastisk samling foton, Diabilder och andra dokument.

Inte nog med att han fotograferade, som den ordningsmänniska han var går det att identifiera nästa alla personer och fordon som är på bilderna, detta gör bilderna så mycket värdefullare.

Tyvärr avled Hasse under hösten 2011 hans önskan var att jag skulle ta hand om bilder och andra dokument och om möjligt gör dem tillgängliga för alla intresserade.

Mot den bakgrunden ser jag det som helt naturligt att vår förening lever vidare och att vi där samlar materialet.

Tidningar och medier har visat intresse för samlingarna och nu kommer ett första bildkollage i tidningen Klassiska Lastbilar.

Nästa nummer av tidningen skall finnas i butik den 9 oktober, köp och njut av fina bilder och intressanta bildtexter.

Veteranhälsning

Lennart Persson

Skrivarens väg 16

665 35 Kil

070-314 10 38