Senast inlagda bilder

olsson7 2007-07-14-calmar-classic-005 dsc_0010 20140710_183038 20140710_185950 nilsson1 20140710_193049 bemervik4 dsc_0020 20140710_190011 nilsson2 bemervik3 dsc_0013 2007-07-14-calmar-classic-001 2007-09-15-biltraff-oland-002-4 20140710_183731

sommaren som gått

Skriven av: Göran Wendel, oktober 11th, 2017

Hej på er där ute i höstrusket, här kommer lite av vad som hänt under våren och sommaren.

Solvändan 2017

Ännu en solvända gått av stapeln…

I år var rundan c:a 84km lång och hade tot. 5 stopp inlagda 

sedvanlig numera så samlades alla medverkande hos Opus Bilprovning i Färjestaden. En kopp kaffe, färdplan och framförallt en härlig stämning av ett gäng vädret var bästa tänkbara med en klarblå himmel ( vad annarbilentusiaster är ju en bra start på dagen.

Vädret var bästa tänkbara med en klarblå himmel ( vad annars på Öland ) och behaglig sommartemperatur. Det var ungefär 50 fordon som var med och körde rundan i år.

Kl. 11.00 Startade rundan

Första stoppet gjordes hos Däck Roy. Mikael Idensjö hade öppnat upp anläggningen dagen till ära och guidadade oss på ett föredömligt sätt i den stora byggnaden. Deltagarna fick även se då en anställd på ett proffsigt sätt monterade ett lastbilsdäck på fälg. Mikael förklarade även det här med däckhotel och fördelarna med Nitrogen istället för luft i däcken.

Nästa etapp blev lite längre närmare bestämt till NostalgiGaraget i Gärdslösa. Här tog en mycket entusiastisk man vid namn Karmelid emot oss. Han var väldigt imponerad över alla deltagare som var med på årets Solvända. Vi alla fyllde snabbt upp NostalgiGaraget.

Föremålen var främst från hans uppväxttid men även senare inköpta föremål fanns att beskåda. Föremålen var bl.a gamla radio/tv apparater, leksaker, kameror från 50 till 70 talet.

Är du entusiast av SAAB V4 bilar så rekommenderas varmt ett besök hit. Karmelid har bevarat ett antal i ett mycket fint skick. En av SAAB:arna hade han i sin ungdom åkt rally med… kul att se

Nu börjar magen knorra lite… dags för fikauppeåll. Detta gjordes vid St.Birgittas Kapell på Kapelludden. Ett naturskönt område som främst är känt för sitt rika fågelliv. På området står även en vacker fyr som byggdes 1872 på Helsingborgs Mekaniska Verkstad för att sedan i delar transporteras till just Kapelludden. Fyren är c:a 30 m hög ( Långe Jan på Södra Öland är 42 m hög )

Nu var alla deltagare mätta och glada. Vad är en utflykt på Öland utan loppis besök?? Självklart var vi tvungna att besöka just en sådan… gott om saker har vi ju alla men man vet ju aldrig, kanske finns något man behöver!!

Vid tre tiden på eftermiddagen anlände vi till Eufemia Nytt&Nått som ligger strax söder om Rälla. En fint restaurerad lokal som på vanligt loppis vis innehöll allt mellan himmel och jord med inslag av även lite nya saker. även detta ett trevligt besök med bra parkeringsmöjligheter på gräsmatta utanför.

Tiden går som bekant fort då man har trevligt sällskap och klockan börjar nu närma sig 16.00 och magen börjar återigen kurra lite.

Vad är då bättre än en god middag på Arontorps Kroppkakor?

En numera mycket smakfullt renoverad byggnad i två våningar med utsikt över Kalmarsund. För sammanhållningens skull var det förbokat bord på det övre planet för de som deltagit i årets Solvända. God mat ihop med ett trevligt glatt gäng bilentusiaster kan som alla förstår inte bli bättre.

Både Per Christersson och undertecknad vill framföra ett varmt tack till alla er som var med på årets Solvända. Utan er medverkan blir aldrig turen så här trevlig med alla de olika slag av bilar från förr. Får väl också framföra ett tack till vädergudarna som också denna dag lät Öland leva upp till Solen och Vindarnas Ö

På återseende

Per Strömberg ( BMW 1602-75 )

Per Christersson ( MGB – 75 )

 

Och Ingen kan väll missat Hamnträffarna 

Med sprida skurar har vi pendlat mellan en handfull bilar till överfull hamnplan mest var det över 210 fordon på området och ett 50tal motorcyklar utanför.

 

Sedan fram på sensommaren ordnade klubben med Duab Classic, många besökare både med fordon och utan

   G 

Så ett stort TACK till er där ute på vägarna som kommit och besökt våra event denna sommar hoppas att hälsan och vintern blir bra så att vi syns till nästa säsong . 

 Göran W